Προυποθέσεις Θεραπείας

Πολιτική Λειτουργίας Του Γραφείου

Παρακαλώ διαβάστε προσεκτικά τους όρους και τις προϋποθέσεις

με βάση τις οποίες λειτουργεί το γραφείο μου.

 

 1. Δέχομαι άνδρες και γυναίκες από 18 ετών και άνω
 2. Μία θεραπευτική διαδικασία γίνεται minimum μία φορά την εβδομάδα.
 3. Ο χρόνος της κάθε ατομικής συνεδρίας είναι 45 λεπτά
 4. Ο χρόνος της κάθε συνεδρίας ζεύγους είναι 1 ώρα
 5. Ο χρόνος της κάθε συνεδρίας οικογένειας είναι 1 ώρα
 6. Αν ενδιαφέρεστε για ατομική συνεδρία, επικοινωνείστε μόνο αν ενδιαφέρεστε για τον εαυτό σας. Όχι για κάποιον άλλο.
 7. Αν είστε ζευγάρι πρέπει να έχετε συζητήσει μεταξύ σας και να έχετε αποφασίσει να έρθετε και οι δύο.
 8. Αν είστε οικογένεια, θα πρέπει να δούμε πρώτα απ’ όλα, ποιος έχει το αίτημα. Θα δω πρώτα σε μία ατομική συνεδρία εσάς ο/η οποίος/α έχετε το αίτημα. Αφού γίνει αυτή η συνεδρία και με βάση τα στοιχεία που θα έχω στην διάθεσή μου σχετικά με τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζετε εσείς μέσα στην οικογένεια αλλά και η ίδια η οικογένεια σαν σύνολο, θα σας πω τί είναι βοηθητικό να γίνει.
 9. Ειδοποιείτε δύο ημέρες νωρίτερα στην περίπτωση που θέλετε να ακυρώσετε μία συνεδρία. Σε άλλη περίπτωση και για οποιοδήποτε λόγο, χρεώνεστε την συνεδρία.
 10. Εάν για κάποιο λόγο αποφασίσετε να σταματήσετε την θεραπεία, θα πρέπει για την δική σας ψυχική ισορροπία, να έρθετε να συζητήσετε τους λόγους για τους οποίους θέλετε κάτι τέτοιο. Είναι πιθανόν ότι επαναλαμβάνετε κάτι που κάνατε πάντα στη ζωή σας και τώρα είναι η στιγμή να το λύσετε. Μην χάσετε αυτή την ευκαιρία.
 11. Η ψυχοθεραπεία είναι μακροχρόνια διαδικασία. Δεν έχει σχέση με συμβουλές ούτε με τεχνικές οπότε αν χρειάζεστε συμβουλές ή τεχνικές παρακαλώ απευθυνθείτε σε άλλον συνάδελφο. Μπορείτε να πάρετε πολλές πληροφορίες μέσα από τα άρθρα και τα video που έχω κάνει διαθέσιμα στο site μου, γύρω από το τί είναι η ψυχοθεραπεία, πως δουλεύει και πως μπορεί να σας βοηθήσει.

Σημαντικό:

Εγώ, στο γραφείο μου, ασχολούμαι με την ψυχοθεραπεία. Η ψυχοθεραπεία είναι μακροχρόνιο ταξίδι. Δεν δίνω συμβουλές: π.χ “πείτε μου κάτι να κάνω, μια τεχνική, για να είμαι καλά”. Και δεν ασχολούμαι με συμβουλές γιατί αυτό δεν έχει σχέση με την θεραπεία. Ασχολούμαι με ανθρώπους οι οποίοι θέλουν να διερευνήσουν την εσωτερική τους ψυχική ζωή μέσα από μία θεραπευτική σχέση μαζί μου. Αυτό δεν σημαίνει ότι αναλαμβάνω όλους τους ανθρώπους που θέλουν να κάνουν ψυχοθεραπεία. Δεν βοηθιούνται όλοι από την ψυχοθεραπεία πρώτα απ’ όλα και δεν είναι και δυνατό να μπορέσω να κάνω θεραπευτική σχέση με όλους. Έχω την εμπειρία να σας πω αν μπορώ να σας αναλάβω, αφού πρώτα εξετάσω ορισμένα στοιχεία γύρω από την προσωπικότητά σας. Αυτό μπορεί να χρειαστεί κάποιες φορές δύο με τρείς συνεδρίες αλλά εκεί θα ξέρω αν πραγματικά μπορώ να σας βοηθήσω. Δεν υπάρχει βιασύνη στην ψυχοθεραπεία. Από τους έντεκα παραπάνω όρους και προϋποθέσεις λειτουργίας του γραφείου μου μπορείτε να πάρετε μία σαφή εικόνα του περιγράμματος το οποίο διέπει την διαδικασία. Στην θεραπευτική σχέση διερευνούμε τί συμβαίνει μεταξύ μας. Πως μιλάτε, τί σκέφτεστε, τί κάνετε, πως σχετίζεστε, πως αντιδράτε. Εκεί μπορούμε να δούμε πως μεγαλώσατε και ποια πράγματα σας επηρέασαν σημαντικά ώστε να καταλήξετε να καθορίσετε τη συμπεριφορά σας και τα συναισθήματά σας με τρόπο που μπορεί να είναι προβληματικός. Κανείς δεν κάνει θεραπεία όταν νιώθει καλά με τον εαυτό του. Κοιτάμε λοιπόν τον εαυτό σας στην ψυχοθεραπεία. Και κάνουμε επανορθώσεις όπου χρειάζεται. Αυτό σημαίνει ότι βλέπουμε τί επαναλαμβάνετε και δεν το επαναλαμβάνουμε, αλλά αισθανόμαστε τα συναισθήματα τα οποία αφορούν την επανάληψη την οποία θέλετε να κάνετε. Είναι διαφορετικό πράγμα να κάνεις κάτι και διαφορετικό να νιώθεις τα συναισθήματα γι’ αυτό που πας να κάνεις, πριν το κάνεις. Οπότε δείτε πραγματικά αν ενδιαφέρεστε και σε ποιο βαθμό, να απευθυνθείτε για θεραπεία στο γραφείο μου. Αν χρειάζεστε φάρμακα θα πρέπει να επισκεφθείτε ψυχίατρο. Αν χρειάζεστε συμβουλές θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιον που λέει ότι δίνει συμβουλές. Εγώ θα σας δεχτώ μόνο αν έχετε την διάθεση να ψάξετε τον εαυτό σας σε μία σταθερή εβδομαδιαία βάση η οποία θα σας βοηθήσει πραγματικά να κατανοήσετε την ψυχική σας ζωή από την βρεφική σας ηλικία μέχρι και σήμερα.

Η διαδικασία της ψυχοθεραπείας απαιτεί δέσμευση, αφοσίωση και απευθύνεται μόνο σε όσους βλέπουν σοβαρά οτι χρειάζεται να αλλάξουν τη ζωή τους. Αν σκέφτεστε να ξεκινήσετε αυτό το ταξίδι, καλέστε με στο 211 71 51 801 για να κλείσετε ένα ραντεβού και να δούμε μαζί πώς μπορώ να σας βοηθήσω.

Μιχάλης Πατεράκης
Ψυχολόγος Ψυχοθεραπευτής
Δέχομαι κατόπιν ραντεβού
Καρνεάδου 37 Κολωνάκι (δίπλα στον Ευαγγελισμό)
Τηλ: 211 71 51 801
www.mixalispaterakis.gr
www.psychotherapy.net.gr


  Πατεράκης Μιχάλης
  Ψυχολόγος Αθήνα
  Κολωνάκι

  Ψυχοθεραπευτής


   PATERAKIS MIXALIS
   Psychologist Athens
   Kolonaki

   Psychotherapist