Θεραπεία Σχέσεων Ζευγαριών


θεραπεία ζευγαριού

fhvpa4-fpu8-300x200 Θεραπεία Σχέσεων Ζευγαριών

Μπορούμε να δούμε μαζί για ποιόν λόγο χωρίζετε ή τσακώνεστε.

Αν ο λόγος είναι νευρωτικός, δηλαδή αν θυμώνει κανείς με το σύζυγο αλλά δεν είναι σίγουρος/η γιατί, τότε αυτό μπορεί να λυθεί.

Μπορούμε να δούμε τι επαναλαμβάνει ο καθένας στη σχέση του και να το λύσουμε σε μια συστηματική θεραπεία.

Η αντιμετώπιση των προβλημάτων των ζευγαριών δεν είναι τυχαία.

Το κάθε μέλος επαναλαμβάνει την παιδική του ζωή.

Είναι μεγάλη πρόοδος αν μπορέσει να δεί κανείς τί επαναλαμβάνει. Αυτό γίνεται σε μια ψυχοθεραπεία.

Με άλλα λόγια είναι μια συμβουλευτική γάμου και σχέσεων που προσαρμόζεται στο μοτίβο της επανάληψης των βιωμάτων που προηγήθηκαν.

Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι όλα προέρχονται από τα πρόσφατα γεγονότα ενώ η εσωτερική πραγματικότητα είναι ότι πονάει ή λυπάται ή θυμώνει κανείς με ιδιότητες καταστάσεις και περιστατικά που βασίζονται στις νηπιακές σχέσεις με τους σημαντικούς άλλους.

Η θεραπεία ζευγαριού (θεραπεία ζεύγους) αποσκοπεί στο να κατανοήσει το κάθε μέλος του ζευγαριού, ποια παθολογικά μοτίβα επαναλαμβάνει στην σχέση του. Συνήθως αυτή διαδικασία περνάει από διάφορα στάδια όπου τα αισθήματα αυτά εκδηλώνονται μέσα στη θεραπεία. Εκεί τα βλέπουμε, τα βιώνουμε, και τα διορθώνουμε επειδή ο θεραπευτής μπορεί να τα κατανοήσει και να παίξει τον διορθωτικό ρόλο.

Όταν η θεραπεία έχει και τη σωστή συχνότητα, τότε δημιουργείται η κατάλληλη συνθήκη για να μπορέσουν οι θεραπευόμενοι να δούν εσωτερικά τον εαυτό τους και έτσι να μην προβάλλουν στο σύντροφό τους τον εαυτό τους.

θεραπεία ζευγαριού

Τα προβλήματα που έχουν τα ζευγάρια στις περισσότερες περιπτώσεις λύνονται με την θεραπευτική παρέμβαση, αρκεί να δεσμευτούν και οι δύο στην θεραπεία και να την κάνουν κανονικά.

Η διαδικασία της ψυχοθεραπείας απαιτεί δέσμευση, αφοσίωση και απευθύνεται μόνο σε όσους βλέπουν σοβαρά οτι χρειάζεται να αλλάξουν τη ζωή τους. Αν σκέφτεστε να ξεκινήσετε αυτό το ταξίδι, καλέστε με στο 211 71 51 801 για να κλείσετε ένα ραντεβού και να δούμε μαζί πώς μπορώ να σας βοηθήσω


  Πατεράκης Μιχάλης
  Ψυχολόγος Αθήνα
  Κολωνάκι

  Ψυχοθεραπευτής


   PATERAKIS MIXALIS
   Psychologist Athens
   Kolonaki

   Psychotherapist