Ατομική Ψυχοθεραπεία

Ατομική Ψυχοθεραπεία

Η Ατομική Ψυχοθεραπεία είναι μια μορφή αναζήτησης των πραγματικών αισθημάτων που μπορεί να έχουν καταπιεστεί οπότε φέρνουν στην επιφάνεια διάφορες δυσκολίες. Ο άνθρωπος όταν είναι μικρός είναι πλήρως εξαρτημένος από τις φιγούρες φροντίδας και αναπτύσσει έντονα συναισθήματα προς αυτές αλλά και προς τα άλλα μέλη της οικογένειας όταν υπάρχουν.

Εκεί αναπτύσσονται διάφορα συναισθήματα έντονα που ο πολιτισμός απαιτεί να καταπιεστούν. Ο θυμός, το μίσος, η οργή, η απογοήτευση, η βαθιά λύπη είναι μερικά από αυτά. Αν δεν αναγνωρίζονται τα αισθήματα αυτά, τότε ο άνθρωπος τους αλλάζει μορφή. Ενώ μισείς δείχνεις ότι αγαπάς για παράδειγμα. Ενώ η αγάπη της μητέρας σου είναι σημαντική για σένα, την υποτιμάς. Ενώ ζηλεύεις, δείχνεις ότι προστατεύεις εκείνον που ζηλεύεις.

Ατομική Ψυχοθεραπεία

Για ένα διάστημα μπορεί να βολευτεί κανείς έτσι αλλά όχι για πάντα γιατί μετά είναι τελείως ψεύτικος και οι σχέσεις είναι δύσκολες όταν είμαστε ψεύτικοι. Οπότε βγαίνει άγχος, υπάρχουν συγκρούσεις, εμφανίζονται προβλήματα σεξουαλικά, δερματικά, αντιδρά το σώμα, ξεπηδούν δεκάδες συμπτώματα ακόμα και πιο βαριά όπως ιδεοψυχαναγκασμοί, φοβίες, κτλ.

Οπότε η αντιμετώπιση των διαταραχών άγχους, κατάθλιψης, διαταραχών της διάθεσης, φοβικών αντιδράσεων, κρίσεων πανικού, ψυχοσωματικών συνδρόμων, διαταραχών της προσωπικότητας, διαταραχών πρόσληψης τροφής, ψυχώσεων κτλ, είναι αντικείμενο μιας προσπάθειας να μάθει κανείς καλύτερα τον εαυτό του. Την διαδικασία αυτή την ονομάζουμε ψυχοθεραπεία. Εκεί, μέσα από την θεραπευτική σχέση με τον θεραπευτή μπορούμε με ασφάλεια να ξαναζήσουμε όλα τα παιδικά αισθήματα τα οποία δεν επεξεργάστηκαν σωστά, δεν έγιναν κατανοητά, δεν απορροφήθηκαν, αφέθηκαν στην μοίρα τους και προκάλεσαν δυσκολίες.

Η Ατομική Ψυχοθεραπεία μας βοηθάει να κατανοήσουμε τον εαυτό μας αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο καλύτερα. Μας τον εξηγεί, μας τον αναλύει.

Είναι μια θεραπεία κατανόησης που μπορεί να μας δώσει τον τρόπο να ζήσουμε πιο ευχάριστα τη ζωή μας.

Η διαδικασία της ψυχοθεραπείας απαιτεί δέσμευση, αφοσίωση και απευθύνεται μόνο σε όσους βλέπουν σοβαρά οτι χρειάζεται να αλλάξουν τη ζωή τους. Αν σκέφτεστε να ξεκινήσετε αυτό το ταξίδι, καλέστε με στο 211 71 51 801 για να κλείσετε ένα ραντεβού και να δούμε μαζί πώς μπορώ να σας βοηθήσω