Οικογενειακή Θεραπεία

Οικογενειακή Θεραπεία

Εδώ έχουμε μία αντιμετώπιση προβλημάτων τα οποία αφορούν στο οικογενειακό πλαίσιο.

Συνήθως παρατηρούμε συμπτωματολογία η οποία έγκειται σε πλαίσιο συγκρούσεων, εκρηκτικής συμπεριφοράς, παραμέλησης, κακοποιητικών αντιδράσεων αλλά και συμπτωμάτων που μπορεί να εμφανίσει ένα μέλος της οικογένειας το οποίο χωρίς να το έχει καταλάβει έχει αναλάβει σαν θεραπευτής να λύσει τις συγκρούσεις.

Η οικογενειακή θεραπεία συγκεντρώνει τα μέλη της οικογένειας σε ομαδικό πλαίσιο και εκεί εξετάζουμε τις σχέσεις μεταξύ των μελών με σκοπό να αναδείξουμε το πρόβλημα και να το διορθώσουμε. Τα περισσότερα προβλήματα στην οικογένεια είναι ασυνείδητα.

Ο οικογενειακός θεραπευτής έχει την ειδική εκπαίδευση να συνδέσει τα θέματα του κάθε μέλους με τα θέματα των υπολοίπων μελών. Έτσι τα μέλη βγαίνουν με το χρόνο από τον προσωπικό τους ναρκισσισμό και αρχίζουν να βλέπουν και τους άλλους. Οπότε η οικογένεια αρχίζει να αποκτά ανεκτικότητα και να πλησιάζει στον σκοπό της που είναι να μπορούν να ζήσουν όλοι μαζί σε συνεργασία και κατανόηση.

Η διαδικασία της ψυχοθεραπείας απαιτεί δέσμευση, αφοσίωση και απευθύνεται μόνο σε όσους βλέπουν σοβαρά οτι χρειάζεται να αλλάξουν τη ζωή τους. Αν σκέφτεστε να ξεκινήσετε αυτό το ταξίδι, καλέστε με στο 211 71 51 801 για να κλείσετε ένα ραντεβού και να δούμε μαζί πώς μπορώ να σας βοηθήσω

οικογενειακή θεραπεία


  Πατεράκης Μιχάλης
  Ψυχολόγος Αθήνα
  Κολωνάκι

  Ψυχοθεραπευτής


   PATERAKIS MIXALIS
   Psychologist Athens
   Kolonaki

   Psychotherapist